首页
您现在的位置: 阅读答案网 >> 中考试题 >> 中考英语试题 >> 正文
南京市2016年初中毕业生学业考试英语试题附f答案.doc           ★★★
南京市2016年初中毕业生学业考试英语试题附f答案.doc
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2016-7-12 9:10:54

完形填空
阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Rob Howes wanted to spend a day at the beach. He   1   his daughter Nicky and her two friends. Helen Slade and Karina Cooper. They all went to Ocean Beach in New Zealand, where Howes was a lifeguard.
The group swam and bodysurfed. Then they saw something   2 . “Suddenly, there are these fins,” said Howes.
The   3   saw seven dolphins moving towards them. The dolphins seemed worried. They   4   the water with their tails. They kept moving in a circle around the swimmers. Then one large dolphin swam towards Howes and Helen. Next, it dived(潜水) down underwater. That’s when Howes saw something grey moving in the   5 .
A great white shark   6   underwater. It wasn’t far from the people. The shark headed straight towards Nicky and Karina. Now the shark was not slow. It moved   7  ! So the dolphins used their tails to swim even faster. Each one splashed its tail even more. Then Howes knew   8   the dolphins did so. The dolphins didn’t want to   9   him and the girls. These sea mammals(哺乳动物) wanted to keep them safe.
The dolphins stayed close to the group  10  the shark left. When Howes and the kids were safe, the dolphins swam away.
“You want to say thank you and shake there flippers,” Howes said. This isn’t a fishy tale! These dolphins are heroes.
1. A. brought  B. missed           C. returned     D. searched
2. A. broken    B. common     C. strange       D. polluted
3. A. trainers   B. coaches      C. fishermen   D. swimmers
4. A. held     B. hit           C. cleaned      D. provided
5. A. pool           B. air           C. island      D. water
6. A. waited    B. washed      C. grew       D. served
7. A. beautifully      B. fast     C. heavily       D. away
8. A. where     B. what       C. why        D. whether
9. A. play     B. trust        C. harm       D. protect
10. A. until      B. because      C. if         D. since
 
1A 2C 3D 4B 5D 6A 7B 8C 9C 10A

阅读理解
阅读下列材料,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
Alan is visiting South Mainland with his family. He is reading an information card to help them.
Ferry Booking Offices
Mousa, Tel: 07901 872339
Fair Isle, Tel: 01595 760363
Shops
Dunrossness, Toab, Bigton, Sandwick
Places to Eat Local Food
Sumburgh, Spiggie, Bigton, Hoswick
Post Offices
Dunrossness, Toab, Bigton, Levenwick
Visitors Centres
Boddam, Hoswick, Sandsayre, Cunningsburgh
Swimming Pool
Sandwick, Tel: 01950 431511
Health Centre
Levenwick, Tel: 01950 422240
Police Station
Dunrossness, Tel: 01950 460707
1. Which number should Alan call if he wants to book tickets for the ferry?
A. 01950 460707    B. 01595 760363
C. 01950 422240    D. 01950 431511
2. Where can Alan go to enjoy local food in South Mainland?
A. Dunrossness, Toab, Bigton, Sandwick.
B. Sumburgh, Spiggie, Bigton, Hoswick.
C. Dunrossness, Toab, Bigton, Levenwick.
D. Boddam, Hoswick, Sandsayre, Cunningsburgh

1B 2B

CHARACTERS—Max and Emma
SCENE 1—Dining hall, Sunville Middle School
EMMA: Max! Hi! Mr. Sosa says our band(乐队) can play in the talent show!
MAX: Cool! I’ll tell Felipe to meet us in the music room after school for a practice.
EMMA: Umm. I wonder if it’s a good idea to have Felipe in our hand …
MAX: (With his mouth open) Of course it is! He’s really good at the keyboard.
EMMA: Really? He seems more interested in maths than anything else.
MAX: Well, he says maths and music are connected. He says that learning to read music and playing keyboard is like learning maths formulas(公式).
EMMA: Then I’m sure he’s good at music, too. With Felipe on keyboard, we’ll really have an edge over the other groups.
1. The underlined word “edge” in the play means “     “.
A. temperature       B. advantage   C. conversation      D. relationship
2. Why does Emma wonder if it is a good idea to have Felipe in the band?
A. She thinks Felipe will help them win.
B. She’s not sure if Felipe is good at music.
C. She thinks the band has had enough players.
D. She’s imagining what songs Felipe like to play.
3. Which of the following shows where the scene happens?
A. EMMA: Umm.
B. MAX: (With his mouth open)
C. CHARACTERS—Max and Emma
D. SCENE 1—Dining hall, Sunville Middle School

1B  2B  3D

A new report shows what life might be like in 100 years from now. It describes skyscrapers that are much taller than today’s buildings, underwater ‘bubble’ cities and holidays in space. Th3e report is from a company. It asked experts(专家) on space and architecture, as well as city planners, to give their ideas on the life in 2116. They said the way we live, work and play will be totally different to how we do these things today. The experts used the Internet as an example. They said that 25 years ago, people could not imagine how the Internet and smartphones would change our lives. The Internet has completely changed the way we communicate, learn and do daily things. The experts said the changes in the next century would be even more unbelievable.
Researchers questioned 2,000 adults about the prediction(预言) they thought were most likely(很可能的) to happen in the future. They predicted that in the future, few people will go to an office but will work from home and have work meetings online. People will have highly developed 3-D printers that will let you download(下载) a design for furniture or a food recipe and then ‘print’ the sofa, table or pizza at home. There will also be less need for visits to the doctor. We will all have a home health instrument that will tell us what the problem is and give us treatment. We will also be going into space for holidays and to get resources that we have used up on Earth. A prediction that is missing is whether people will need to study English.
1. The writer uses the example of the Internet in Paragraph 1 to show      .
A. the Internet was often used  B. the Internet has developed fast
C. people will not believe the changes      D. technology will change people’s lives
2. With the help of highly developed 3-D printers, a way to get a sofa in 2116 is to      .
A. buy one in a shop    B. ask somebody to make one
C. download a design and ‘print’ one       D. design and make one by oneself
3. According to the passage, the missing prediction is      .
A. how people will work
B. where people will get resources
C. what people will have at home to treat illness
D. whether people will still need to learn Engli sh
4. The passage is mainly about      .
A. the life in 2116 B. holidays in space
C. the history of the Internet    D. medical treatment
5. The passage is most probably from      .
A. an advertisement    B. a newspaper
C. a detective story     D. a health report
 
1D  2C  3D  4A  5B

Rachel Carson(1907-1964) was a pioneer of the world’s environmental movement through her writing about the protection of the natural world. Her 1962 book Silent Spring made her well known by many people. It describes the harmful changes in the environment of using toxic(有害的) chemicals on farmland.
Carson’s career started as a biologist in the US Bureau of Fisheries. In 1951 she published her first book, The Sea Around Us, which became a bestseller. It made her rich enough to leave her job and devote her life to writing. She was a gifted writer. Her next two books were also about the oceans and both topped the book sales lists.
Carson’s book Silent Spring completely change the way America though about nature. It painted a bleak(荒凉的) future for the whole natural world. It led to a nationwide ban(禁止) on the use of a deadly chemical called DDT, and other toxic pesticides(农药) that farmers used for their crops. Many people say the book led to the creation of America’s Environmental Protection Agency.
Since her death, Carson’s name has continued to be connected with protecting the environment. There is now a yearly Rachel Carson Book Prize. Norway awards the Rachel Carson Prize to women who have made great contributions to the field of environmental protection. In 1980, 16 years after her death, she was awarded the Presidential Medal of Freedom, the highest civilian honour in America.
1. What happened to Rachel Carson in 1962?
A. She started to write books.
B. She gave up working as a biologist.
C. Her book The Sea Around Us sold well.
D. Her book Silent Spring made her famous.
2. What most probably made Rachel Carson leave her job?
A. She got an award.
B. She published Silent Spring.
C. The Sea Around Us brought her enough money.
D. The US government took notice of her researches.
3. Why is the book Silent Spring important to America’s environmental protection?
A. It describes a silent spring.
B. It topped the book sales lists.
C. It changed how American thought about nature.
D. It includes all Carson’s research achievements.
4. What does the underlined word “It” in Paragraph 3 mean?
A. The book Silent Spring        B. The way America thought
C. The US Bureau of Fisheries  D. America’s Environmental Protection Agency
5. Why was Rachel Carson awarded the Presidential Medal of Freedom?
A. She published the book Silent Spring.
B. She did a lot of researches for the US Bureau of Fisheries.
C. She donated much money to the Rachel Carson Book Prize.
D. She made great contributions to the environmental protection.

1D  2C  3C  4A  5D
填空;根据括号中所给的汉语写出单词,使句子意思完整正确。
1. —I find the game without Kobe Bryant boring.
—I don’t agree. One player cannot make a      (队).
2. There is an         (空的) bottle on the road. Everyone should be careful.
3. It’s a good idea to give your father a         (夹克衫) as a gift on June 19, Father’s Day.
4. —Where shall we go for the summer outing, Daniel?
—I can’t        (记得) exactly, maybe somewhere near Babulo Valley.
5. If everyone thinks about pollution and recycling, we can protect the air and help       (救) our world.
 
1. team 2. empty 3. jacket 4. remember 5. (to) save

根据句子意思,用括号中所给单词的适当形式填空。
1. At present more and more students choose online courses and study by        (they).
2. Nanjing looks much more beautiful on        (snow) days.
3. —Nancy, I really don’t know how to write articles.
—Don’t worry.        (use) a mind map to organize your ideas.
4. This bookstore sells many English        (dictionary). You can choose what you like.
5. There        (be) four students from School for the Blind in Nanjing sharing reading with the students in the US through online video on April 22, 2016.

1. themselves 2. snowy 3. Use 4. dictionaries 5. were

根据对话内容,从下面方框中选择适当的单词或短语填空,使对话内容完整正确。

A: Which teachers will you miss the most after junior high school, Han Mei?
B. Ms. Zhang and Mr. Li.
A: I know that Ms. Zhang was   1   enough to repeat grammar rules for you in English class.
B. Yes, and Mr. Li helped me   2   maths. He always took the time to explain things to me clearly whenever I couldn’t understand anything. Who will you miss?
A: Ms. Wang. She encouraged me in Chinese class. She   3   told me, “You can do it!” I put in more effort and got high marks   4   her.
B: Shall we get each of them a card and gift to say thank you?
A:   5  . Let’s go shopping tomorrow!

1. patient 2. do well in 3. always 4. because of 5. Good idea

阅读填空;阅读下面短文,根据所读内容,在文章后第1-5小题的空格里填入一个最恰当的单词。
注意:每个空格只填1个单词。
What will you eat for lunch today? In some countries, lunchtime often means soup time! There are many kinds of soups served around the world. Some are as thin and clear as water. Some are as thick as stews. Others are full of noodles!
Soup is just one thing that can be eaten for lunch. What you eat for lunch may be different from the lunch of someone who lives in another country. Let’s take a look around the world to see what kids are eating for lunch.
Mexico
Many children in Mexico eat tortillas for lunch. Most tortillas are made from ground corn, but sometimes wheat is used. Tortillas are usually flat and round, but they can also be made into other shapes. Taco shells are made from corn tortillas and filled with beans or meal. Tasty sauces, called salsas, are often added to tacos. These sauces are made from tomatoes, onions, hot pepers and spices.
Russia
Winters in Russia are very cold. Maybe that’s why many Russian children eat soup for lunch. Two of their favourites are cabbage soup and beef soup.
Many Russian soups also include potatoes. Potatoes are an important crop in Russia. They make soups thick. Eating thick soups can help keep people warm and can fill them up, so hunger is no problem!
South Korea
Meals in Korea are made up of many dishes. No matter what else is served, there is always rice.
Kimchi is also always on the table. Kimchi is pickled(腌制的) meat or vegetables. Korean children mix together many dishes and flavors at meals. It’s common for their food to be hot and spicy.
Thailand
Lunch in Thailand often includes noodles. There are many ways to serve noodles. One popular dish is made with thin rice noodles, tofu and shrimp. Another favourite way to eat rice noodles is with meat, vegetables and thick gravy.
What’s for   1 ?
Introduction
l         Different soups are served around the world. In some countries soup time   2  for lunchtime.
l         Kids in different countries may not eat the   3  food for lunch.
Food for lunch in different countries
Mexico
l         Tortillas are popular food made from ground corn or wheat in different   4  .
l         Taco shells are made from corn tortillas and   5  of beans or meat.
Russia
l         Cabbage soup and beef soup are Russian children’s favourites. They eat soup for lunch probably because of the   6  season.
l         Russians  7  potatoes to soups in order to make them thick.
South Korea
l         There are many dishes in Korea. However, you cannot   8  seeing rice and Kimchi on the table.
l         Many dishes and flavors are   9  together at meals in hot and spicy tastes.
Thailand
l         People cook or eat rice noodles with different   10   like tofu, meat, vegetables, and so on.
 
1. lunch 2. stands 3. always 4. shapes 5. full
6. cold/winter 7. add 8. avoid 9. mixed 10. food(s)

根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词。
How long does it take to build a new house? It usually takes about six months or more. B  1  each year, thousands of people work together to build new homes in just four months! Who does this w  2  work? Habitat for Humanity.
Habitat for Humanity is a group that builds homes for families in n  3 . It has branches(分部) in different states around the country.
This group works all over the world, too. Volunteers help build the homes. They are unpaid workers who do all the work for f  4 . Volunteers can be builders and painters. They can be teachers or bankers. Some are students. Habitat for Humanity has built more than 300,000 houses. More than 1.5 million people l  5   in these houses.
Building a home is hard work. Volunteers learn h  6  to put up walls. They use many m  7  and tools. These selfless(无私的) volunteers work with the family that will live in the house. Everyone works together to make the family’s d  8   come true.
Suruchi Srikanth has worked with Habitat for Humanity for four years. She b 9   volunteering in high school. She has built many homes with other volunteers. She takes her responsibilities(责任) seriously. Volunteers know i  10  they don’t help, homes may not get built. They are good citizens who care about other people.

1. But 2. wonderful 3. need 4. free 5. live 6. how
7. machines/materials 8. dream(s) 9. began 10. if



小学录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇小学:

  • 下一篇小学: 没有了
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通小学南京市2016年初中毕业生学业考试英语试题附f答案
    普通小学2016年绍兴市初中毕业生学业考试英语试题附答案
    普通小学丁蜀学区2016学年第二学期第一次质量调研初三英
    普通小学“课内阅读理解。乘着温暖的春风,我们四处寻觅
    普通小学“小花鹿从一片美丽的森林里,走出一只淘气的小
    普通小学“课外阅读。一阵微风拂过,飘来了一个鲜艳的红
    普通小学“阅读欢乐岛。假如我有一双翅膀假如我有一双翅
    普通小学“阅读短文,回答问题。_________________小松鼠
    普通小学“阅读欢乐岛。我为你骄傲洒满阳光的金秋十月,
    普通小学“苹果落地牛顿是世界著名的科学家。一天傍晚,
    相关文章
    2016陕西省初中毕业学业考试语文试卷附答案
    口语交际与综合性学习  5 月上旬,离2016 年全国高
    湖南省张家界市2016年初中毕业学业水平考试语文试
    海南省2016年初中毕业生学业水平考试语文试题附答
    2016年绍兴市初中毕业生学业考试英语试题附答案.d
    2016年浙江省杭州市中考语文真题与答案
    2016年天津市中考语文真题与答案
    2016年重庆市中考语文真题及答案(A卷)附答案
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |