首页
您现在的位置: 阅读答案网 >> 中考试题 >> 中考英语试题 >> 正文
2016年绍兴市初中毕业生学业考试英语试题附答案.doc           ★★★
2016年绍兴市初中毕业生学业考试英语试题附答案.doc
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2016-6-24 8:53:02

完形填空

When I was a child, my father had to do three jobs for a family of seven. Every time I saw    him come back late, looking tired, I promised myself that somcday I would show my   1   to my father for what he had done.

Over the next twenty years,  my father worked hard to   2   our big family and suffered (遭受)  a lot from a heart problem. One morning, my father's old car   3   and he asked me to pick him up after his medical examination. He had   4  refused when I offered to replace(取代) his old car.  He said that he did not want something that he was unable to pay himself.

As he stepped out of the doctor's office, he looked unusually  5   . We drove in silence and he made me promise to keep the medical report as a   6 . I did this with a heavy heart.

At that time, I was    7    a new car. I asked my father to go with me to pick one out. 8    I startedtalking with the salesman, I noticed my father admiring a brown car. I   9   chose a white car-. My father took one final look at the brown car and seemed kind of    10    before leaving I heard him muttering (嘀咕) to himself, "Really like that car. Wish I could     11  _ it

Several days later, I asked my father if he could go with me to pick up   12  new car. As we arrived, the salesman    13   him a key to his new car - the brown one - and explained that it was for him, 14  me. My father looked at me in great    15   . I explained it was my childhood promise and smiled at this man, who had given up everything for his family.

 1. A. thanks         B. dreams       C. talents        D. regrets

2. A. build          B. save          C. protect       D. support

 3. A. set off         B. came back  '  C. broke down    D. went by

 4. A. strongly        B. rudely        C. shyly         D. happily

 5. A. angry          B. moved       C. serious        D. friendly

 6. A. fact           B. secret         C. decision       D. suggestion

 7. A. testing         B. designing      C. checking      D. expecting

 8. A. Unless         B. When         C. Since         D. Because

 9. A. finally          B. suddenly      C. simply        D. immediately

 10. A. worried         B. pleased       C. sorry          D. proud

 11. A. borrow         B. afford         C. collect        D. choose

 12. A. my            B. your          C. his           D. her

 13. A. returned        B. showed       C. handed        D. posted

 14. A. to             B. from          C. with         D. for

 15. A. fun            B. pain          C. trouble       D. surprise


1A 2D 3C 4A 5C 6B 7D 8B 9A 10C 11B 12A 13C 14B 15D

 

    阅读下面四篇材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

Sports & Activity Day

Sunday, 16 July 2016          

2:00pm--6:00pm                                                                                                   

Amk Active Park (Ang Mo Kio Street 15)

Learn A Sport & Play As A Family 

u       Join us for our Sports & Activity Day as we celebrate the Finale of the   

   Singapore Family Celebrations 2016 !

u       Learn a sport together as a family at our Sporting Centre with many activities  

    including Amora Mass Dance Training !

u       Get your family together through a fun-filled Power Up Training!

Register (登记) Now

u       Registration is FREE !

u       Be the first 2000 to register by l July so that you can receive Amora free gift worth $70.

u       Registration closes by 10 July and you can register by SMS to 71819223 or email erquire@sfc.sg the following:  <Amora Mass Dance Training> ,  < your name> ,  < age>  and < contact number>.

For more information , call 7771661. There will also be bus services for free at AMK Point on 16

 July for all Singapore Family CeLebrations participants(参与者)!
 

1. The event is mainly designed for  ______.

     A. families to gct closer                   B. friends to learn to dance

     C. children to learn a sport                 D. parents to organize a game

2. We can learn from the text that all the participants can  _______.

      A. get Amora free gift worth $ 70

      B. register in three different ways

      C. call 71819223 for more information

      D. take a free bus ride at AMK Point on July 16th

 3. The text is probably   _______.

      A. a story            B. a report         C. a poster         D. a notice


1A  2D  3C

 

 According to a recent study, there are about 70,000 blind children in Indonesia. Among them, 60 percent were not born blind. Iyehezkiel Parudani is one of them, who lost his eyesight by accident at age six. He now teaches English to blind students at the Pajajaran Special SchooL Iyehezkiel Parudani says learning English can help blind people feel better about themselves. "By learning English, they can be an English teacher, a translator, and a tour guide. " Students read using Braille (盲文). To write, they use special tools, too. 

Iyehezkiel Parudani says blind people should not let their physical disability influence their dreams. In 2008 , he got a chance to study at the University of Texas. Two years later, he got a master's degree in course development there.

"In the US, if I go to the university to study, everything is available - like e-books, Braille books. Here in Indonesia, you know, it’s difficult to find a reference book in e-book or in Braille.  We have to make it ourselves. In the US, I can move wherever I want because everything designed is really accessible for people with blindness. "

 Eha Lestari, one of his star students, says learning English has changed her life. She has already traveled to the US with the help of an Indonesia-U. S.  program. "I study English because I love English very much. I want to be a translator because I want to go to the other countries and then I want to meet some people from around the world. "

 Like her classmates, Eha loves to sing. Here, music is part of daily life. Even the students who do not study English can sing some American pop songs, such as Stand By Me , "Stand by me. Please stand, stand by me. Stand by me.... "

 Iyehezkiel Parudani says the song has special meaning to the students. "In our life, we need other persons. You have to stand by me. Without you standing by me, I'm meaningless. "

 1. According to what Iyehezkiel says, learning English can help blind students to ______ .

      A. have more chances to get jobs             B. visit English-speaking countries

      C. get a master's degree easily              D. read Braille books quickly

 2. The underlined word "accessible" in the third paragraph might mean ______ .

      A. fun to use                             B. easy to reach

      C. hard to break                          D. safe to choose

 3. From the last two paragraphs, we can infer (推断) that the students  ______ .

      A. sang songs side by side                  B. achieved their dreams

     C. had a meaningless life                    D. needed help from others

4. The best title for the passage may be ______ .

     A. A Blind Girl Learning English           B. Blind Children Singing Songs

     C. A Blind Man Teaching English           D. Blind Teachers Living by Me

1A  2B  3D  4C


 A new camera made by a company named Netatmo has facial recognition software (识别系统) that can tell parents at work that their children have returned from school, or that a package has been taken to their home. It can also tell them if a stranger has entered their home.

Janina Mattausch is a product marketing manager for Netatmo.

"The common security (安全) cameras at present are not that smart. So, they can tell you if something is moving but they don't necessarily know if it's a human being or, ah, if it's your kids --they don't know the difference, so they will warn you all the time. "

When family members enter a home,  the new camera "recognizes" (识别 )  them and sends information to the owner's smartphone. The owner can choose to see the video then or latcr.  But if an unknown person enters a home, the camera will send the owner a warning that will cause an alarm to sound on the owner's smartphone.

That is what happened recently to a smart home camera owncr named Darrmen. He lives in Paris.

"On a Friday I was at work,atending a big monthly meeting when my phone warned. At first I told myself 'Oh, it must be a mistake, maybe I have to set the systcm again. ' -but the notice on my phone was telling me that there was a movement in my flat and also a face that the software did not recognize. "

He watched the video and was very surprised by what he saw.

"I saw a person I did not know with his shoes on. I was watching it live on vidco. So I felt totaly unbelievable, frozen. I asked a workmate to take me back home as fast as possible and I callcd the police on the way. "

 With the help of the video,  the police found the intruder (闯入者) later that day.

1. The new camera made by Netatmo can ______ .

     A. warn the strangers                        B. recognize the comers

     C. stop the visitors                          D. welcome the children

2. The fourth paragraph mainly tells us ______ .

     A. where the new camera is placed           B. what the new camera looks like

     C. when the new camera is used             D. how the new camera works

3. We can learn from the passage that Damien ______ .

      A. found the warning was a mistake

      B. was too busy to notice the warning

      C. felt shocked to see a stranger in his flat

      D. caught the intruder by himself that day

 4. The writer proves(证明) the new camera works well by  ______ .

      A. giving an example                       B. making a survey

      C. doing an experiment                     D. having a speech


1B  2D  3C  4A


  CBC Canada ,  CTV News

  A group of Canadian kids are spreading a bit of Christmas spirit in Halifax, Nova Scotia, by covering warm clothes around light poles (灯杆) for the city's homeless people to pick up and use. It was such an unusual sight that locals stopped to take pictures to share on social media (媒体).

 Every year, Tara Atkins-Smith collects warm clothes from her community in order to help the less lucky. This year, since the family was traveling to Halifax with their daughter Jayda and seven of her friends to celebrate her 8th birthday Tara thought it was the perfect time to teach the chidren a valuable life lesson.

 The kids spent time handing out coats to the homeless and tied the rest around light poles for others to pick up. Each of the clothes had a tag that read, "I am not lost. If you are caught in the cold, please take me to keep warm. " According to Tara, the experience helped the children better understand the difficult situation of homeless people, who have to brave the cold winter on the streets. "When we got back in the car after an hour on the street, they were all freezing cold and crying for the heater (火炉) to be on because they were cold , " she said.

 By next morning, all the jackets, gloves, and scarves on the poles were gone. Photos of the inspriring project have been shared about 8, 000 times on Facebook, and have got over10,000 likes. Tara, who did something similar in Toronto in December last year, says she's already planning next year's coat drive. She hopes that the meaningful thing can spread around the world, and she also wants to add $5 fast food gift card so that the homeless people can also enjoy a hot meal.

"We've got help from others when we were in need, and we knew how great it made us feel," said Zackary Atkins, Tara's husband.

 1. The underlined word "it" in Paragraph I refers to (指) " _____".

      A. children were dressing light poles in warm clothes

      B. Jayda's friends were picking up clothes and using them

      C. local people were sharing the photos on social media

      D. homeless people were getting food and warm clothes

2. According to the passage, which of the following is TRUE?

     A. Tara celebrated her daughter's 8th birthday at home.

     B. The children felt too cold to hand out clothes.

     C. No one took away the clothes on the light polcs.

     D. Tara is planning to do more to help homclcss people.

3. It can be inferred from the passage that Tara is a(n) ____  woman.

      A. brave         B. polite       C. kind        D. honest

4. The purpose of this passage is mainly to _____ .

     A. teach us to be thankful to people around

     B. encourage us to spread love and warmth

     C. tell us to give children valuable life lessons

     D. advise us to show opinions on Facebook


1A  2D  3C  4B
词汇运用;用方框中所给单词的适当形式填空,每词仅用一次(每空一词)

normal   customer   increase   my   during 
 

1. Tom's garden is quite nice but I prefer________ .

2. The journey to the lake ________ takes about two hours.

3. My cousin visited his old friend _________ his stay in London.

4. China's population of wild pandas has ________ by around 17% in the last ten years.

5. On weekends, the supermarket is usually full of  ________ .


选词填空1. mine   2. normally   3. during   4. increased  5. customers gcooco.net.cn 试题Net中心c

 阅读下面短文,然后根据括号内所给汉语意思写出单词的正确形式(每空一词)。

  Many museums house works of art, and some have valuable pieces that can never be replaced. These museums give the   1  (公众)a chance to enjoy their treasures. In the past, people could   2  (几乎不)talk when visiting museums. Today, rules aren't as strict, but following some   3   (基本的)rules is still necessary.

Respect(尊重)the space

         Keep the museum space clean and throw away all rubbish.

            4  (避免)standing against walls and watch where you walk.

        No food is allowed. Finish   5  (吃)all the food before entering the museum.

Respect the art

ª        No touching the art. Hands,    6  (手指)or any body part should never come into contact with the artwork. (Someone thinks a small touch won't hurt the artwork, but imagine how those "touches" would add up with   7   (百)or thousands of visitors every day.)

         No flash photos. Bright lights can be   8  (有害的)to the art.

Respect other visitors

         Complete silence isn't necessary, but talk in a low   9  (说话声).

         Stand in lines while buying tickets or waiting.

 Follow the rules    10   (在……上面).It can make everyone's museum experience safe and enjoyable.


单词拼写1. public  2. hardly  3. basic  4. Avoid  5. eating/having


6. fingers  7. hundreds 8. harmful  9. voice  10. above


   阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词.或填入括号中所给单词的正确形式。The whole school was talking about the winter camp. And everyone was looking forward  1   it  except me because I thought l would get homesick. But it was the way we grew up.

  When arriving at the camp, we  2   (ask) to ski(滑雪)down to field by the coach.I skied    3   (careful), but I still hit a piece of ice and fell down.

 Ha! Ha!" Behind me, somebody started laughing.I looked back to see    4  was laughing at me. To my surprise,I saw   5   girl in the same embarrassing position l was in. "I thought I’d be bad at this.but it seems   6  (difficult) than I expected!” she said suddenly, I startcd laughing,too. Afer being so afraid of    7   (faIl), it was a comfort not to fear it anymore.

The next day,   8   I didn’t want to go ski jumping,1 was chosen to do that first. But when my  9    (foot)left the ground,I felt l was flying and it was wonderful.

Just do your best   10    (meet) every challenge. You'll never imagine how much you will get.

:语法填空1. to   2. were asked  3. carefully   4. who    5.a  

6. more difficult  7. falling 


8. though/ although   9. feet    10. to meet


    阅读下面文章,然后从文后所给的A--D四个选项中选择正确的小标题,将其序号填入1- 4题,井回答5题。

How Can You Create Luck in Everyday Life?

    You can probably agree that some people have more good things happening to them. Let's jusl call that luck. Now, would you like to learn how to be one of these lucky people? Here are 5 top tips for crteating your own luck.

◎See the Good in the Past

    It is easy to believe that you never have any luck in everyday life if you don't seem to be getting any breaks. But having had a difficult life gives you unusual lessons and develops courage.

◎    1     

    Some people are already lucky, and they just don't know it.Instead of giving all your attention to what you are short of, look at how lucky you already are. You no doubt have some wonderful friends, family, and a roof over your head.

◎    2     

    Luck doesn't just happen upon us - it comes to us when we're open. Learning a new skill, visiting a new place and trying a new hobby are all great ways of creating your chances.

◎    3     

    You'll never create any luck if you sit there waiting for it to fall into your lap. Take steps towards your goals and dreams and greet every challenge. You will find you create more luck in everyday life.

◎    4     

Sometimes people would be prepared to help us out. If you need a hand with dealing with something, rather than wait for someone to offer you a lucky break, go and ask them if they will help you out.

A. Try Something New

B. Take Action Right Now

C. Ask for Help If Necessary

D. Feel Lucky about What You Have
 

5. Do you feel lucky? Why or why not?(理由不少于5个单词)

________________________________________________________________________


1D  2A  3B  4C

5.本小题为开放性试题,没有唯一答案。


针对大部分高中要求学生住校的现状,英语课上同学们就“Would you like to live in school?”这一话题展开调查。请你根据下表内容,用英语写一篇短文,汇报调查结果,表达你的意愿并阐述理由。

大部分学生
 愿意
 1.方便与同学交流;

2.学会照顾自己;
 
一些学生
 不愿意
 1.在家能休息得更好;

2.与家人相处时间更长;
 

 ……
 ……
 

注意:1.短文必须包括表中所有内容,可适当增加细节;

    2.你的理由至少两条;

    3.词数:80-100;

    4.短文首句仅供选择使用,不计人总词数。

参考词汇:方便的convenient

短文首句:Would you like to live in school? We had a survey about it and here's the result.

_____________________________________________________________________________

   Would you like to live in school? We had a survey about it and here's the result.  Most students prefer to live in school because they find it convenient to communicate with their classmates. Also, they can learn how to look after themselves in this way.

    However, some students think living at home is a better choice. The main reason is that they can relax better at home. Besides, they can spend more time with their family members and get on better with them.

    As for me, I'd like to live in school. That's because I can spend more time on study. What's more, it's a wonderful experience to live with other classmates.

 



小学录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇小学:

  • 下一篇小学: 没有了
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通小学2016年绍兴市初中毕业生学业考试英语试题附答案
    普通小学丁蜀学区2016学年第二学期第一次质量调研初三英
    普通小学“课内阅读理解。乘着温暖的春风,我们四处寻觅
    普通小学“小花鹿从一片美丽的森林里,走出一只淘气的小
    普通小学“课外阅读。一阵微风拂过,飘来了一个鲜艳的红
    普通小学“阅读欢乐岛。假如我有一双翅膀假如我有一双翅
    普通小学“阅读短文,回答问题。_________________小松鼠
    普通小学“阅读欢乐岛。我为你骄傲洒满阳光的金秋十月,
    普通小学“苹果落地牛顿是世界著名的科学家。一天傍晚,
    普通小学“你读懂了吗?回答问题吧!伊琳娜越想越生气,
    相关文章
    2016年浙江省杭州市中考语文真题与答案
    2016年天津市中考语文真题与答案
    2016年重庆市中考语文真题及答案(A卷)附答案
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |